To Top

Psoriasis

Psoriasis is een chronische huidaandoening waarbij de huidcellen te snel groeien en zich te snel vernieuwen. Dit uit zich in dikke, witte of rode schilferende plekjes op de huid die kunnen variëren van grootte en locatie (varieert van persoon tot persoon). De meest voorkomende plaatsen zijn knieën, knieplooien, ellebogen, handen, voeten, hoofdhuid, oren,….

De aandoening komt vaker voor bij volwassenen, maar kan ook voorkomen bij jongeren en kinderen. De symptomen zijn sterker aanwezig tijdens bepaalde periodes zoals stress, winter (weinig zon/uv licht),….

PSO1          PSO2

 De oplossing: Clineral PSO

 

Atopisch eczeem

Atopisch eczeem is een vaak voorkomende langdurige huidaandoening die een grote groep van de wereldpopulatie treft. De oorzaak van atopisch eczeem is niet altijd duidelijk, maar men gaat ervan uit dat een slecht functionerend immuunsysteem en genetische oorzaak hierin invloed kunnen hebben. 

De huid heeft niet de mogelijkheid om vocht vast te houden, waardoor de huid zeer droog, rood, schilferig, gezwollen en snel geïrriteerd is. De meeste personen die getroffen worden met atopisch eczeem, hebben vaak zelf (of andere familieleden) te kampen met andere vormen van allergieën zoals hooikoorts, astma, lactose-intolerantie,…

Atopisch eczeem kan voorkomen op elke leeftijd, maar de grootste groep die getroffen wordt zijn baby’s en jonge kinderen. Verschillende factoren vormen vaak een trigger voor het ontstaan of het opflakkeren van symptomen zoals; blootstelling aan chemische producten, sommige bestanddelen uit zeep en detergenten, té frequent de handen wassen, maar ook klimaat met laag vochtgehalte, seizoen allergieën, koude,….

TOPIC1          TOPIC2

De oplossing: Clineral TOPIC

 

Allergisch contacteczeem

Allergisch contacteczeem is een veel voorkomende huidaandoening, waarbij de huid overmatig reageert op interne of externe factoren. (“allergie” onderliggend; voeding, parfums, bewaarmiddelen,…). De symptomen variëren van huiduitslag, roodheid, irritatie, schilfering, kloven, lokale zwelling,… van de huid.

XZEM1          XZEM2

De oplossing: Clineral X-ZEM

 

Seborroïsch eczeem

Seborroïsch eczeem is een chronische ontstekingsreactie van de huid (overmatige talgafscheiding door de talgklieren), dat zich vooral uit rond de neus, wenkbrauwen, voorhoofd, hoofdhuid en oren. Het is vooral een esthetisch probleem met sterke roodheid en schilfervorming in het gelaat.

Seborroe kan ook voorkomen bij kinderen en adolescenten, maar vooral rond de leeftijd van 40+ zien we een sterke piek. Het treft meer mannen dan vrouwen en de symptomen zijn sterker aanwezig tijdens de winterperiode.

SEBO1          SEBO2

De oplossing: Clineral SEBO

 

Diabetische voetproblemen

Diabetes is een veel voorkomende ziekte in deze “welvaarts” maatschappij en ook elk jaar ziet men een stijging van nieuwe diagnoses. (voornamelijk DM type 2). Een van de meest voorkomende complicaties die diabetes vormt, is het ontstaan van de “Diabetische voet”.

De ziekte zelf brengt onder meer schade aan het perifeer (aan de buitenkant van ons lichaam) zenuwstelsel, wat maakt dat de gevoelszenuwen beschadigd geraken. Onze voeten staan dagelijks onder een constante druk.  Doordat ze niet meer voelen wanneer er beschadiging optreedt en door de verminderde bloedtoevoer, ontstaan er wonden die heel slecht helen, waardoor chronische ontstekingen en of infecties ontstaan, die uiteindelijk leiden tot amputatie van voet of volledig onderbeen.

Dagelijks goed reinigen en verzorgen van de voeten is een “must” voor mensen met diabetes om geen bijkomende complicaties te vormen.

DMEDIC1          DMEDIC2

De oplossing: Clineral D-MEDIC

 

Intolerante/(over)gevoelige huid

Wat is een intolerante huid?

Een overgevoelige huid die bijzonder snel reageert en gevoelig is voor diverse externe factoren, die een huid normaal gesproken kan verdragen. Voorbeelden van dergelijke externe factoren zijn: luchtvervuiling, zon, klimaatveranderingen, cosmetische producten, stress etc. Deze gevoeligheid en irritaties leiden tot veel ongemakken door het ontstaan van diverse symptomen hiervan, zoals; Roodheid, jeuk, droogte, prikkelingen, branderigheid en een trekkerige huid. Ook heet water en airco’s kunnen deze symptomen versterken.

Het probleem: Een zeer slechte hittebarrière (vanaf de geboorte), wat verergert door het ouder worden en door de blootstelling van de huid aan externe factoren in de omgeving.

De feiten: Meer dan 50% van de vrouwen en 40% van de mannen beschrijven hun huid als ‘gevoelig’. 
Er is sprake van een grotere bewustheid van een gevoelige huid en elk jaar zijn meer mensen op zoek naar producten voor een intolerante huid.

De oplossing: Clineral SKIN PRO