To Top

De Dode Zee: Waar het allemaal begint

De Dode Zee wordt ook wel “de bron van de eeuwige jeugd op aarde” genoemd. Ze bevat de essentie van vitaliteit, gezondheid en schoonheid dankzij de natuurlijke verjongende krachten verborgen in haar enigmatische wateren. Gevormd in een mineraalrijk bekken, is deze natuurlijk schat gekend voor haar therapeutische eigenschappen. In de Oudheid, maakte Cleopatra van deze betoverende oase haar persoonlijke spa, en ze wist goed waarom…

Gesitueerd op het laagste punt ter wereld (423 meter onder het zeeniveau), haalt de Dode Zee voordeel uit een unieke set van omgevingsomstandigheden. Haar wateren beroemen zich op een mineralenconcentratie van 32%, de hoogste concentratie ter wereld met een verscheidenheid aan mineralen, die zorgen voor grondstoffen van hoge kwaliteit voor een optimale verzorging van de huid. Ondanks het droge woestijnklimaat van de regio, bestaat de Dode Zee uit een reservoir van mineralen rijk aan vocht, ongeëvenaard waar ook ter wereld.

Het laagste punt op Aarde: 423 meter onder het zeeniveau

  • De onvervuilde lucht bevat een rijke concentratie zuurstof.
  • De hogere atmosfeer bevat natuurlijke UVA- en UVB-zonnefilters.
  • De natuurlijke atmosferische mist zorgt voor een mystiek effect.

De watervlakte met de hoogste concentratie mineralen op Aarde

  • 32% vaste mineralen – een verscheidenheid, 10 keer rijker dan gewoon zeewater. Het is zo rijk aan mineralen dat het aanvoelt als olie op de huid.
  • Zorgt ervoor dat het menselijk lichaam letterlijk blijft drijven op het water.
  • Vele cosmetische voordelen: reinigend, ontgiftend, hydraterend en anti-aging.

Bewezen therapeutische werking op de huid, vermindert symptomen geassocieerd met gewrichtsproblemen.